16. 5. 2024

Asijské akcie díky stimulačním opatřením Fedu zpevňují


Tokio/Peking 24. března (ČTK) - Asijské akcie dnes výrazně posilují, čímž reagují na opatření, kterými se americká centrální banka (Fed) snaží zmírnit hospodářské dopady koronaviru. Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 zpevnil o 7,13 procenta a obchodování zakončil na 18.092,35 bodu. Zaznamenal tak nejprudší jednodenní nárůst od února 2016.

Index jihokorejských akcií KOSPI si připsal dokonce 8,6 procenta. K jeho růstu přispěla zpráva o rozšíření jihokorejského záchranného plánu, který má pomoci podnikům, jež se potýkají s negativními dopady nového koronaviru.

Index šanghajské burzy Shanghai Composite si kolem 8:00 SEČ připisoval zhruba 2,3 procenta. Čínské úřady dnes oznámily, že zmírní restrikce pro pohyb obyvatel v provincie Chu-pej, odkud se koronavirus začal koncem loňského roku šířit.

Fed v pondělí oznámil řadu nových stimulačních opatření, včetně neomezených nákupů dluhopisů a nových úvěrových programů. Americká centrální banka se tak snaží zajistit hladké fungování finančních trhů a udržet úrokové sazby na nízké úrovni.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.