19. 4. 2024

Apple, Alibaba a i GoPro jsou pro investory zklamáním


Hlavní americké trhy dnes zavřely v červené barvě. Index Dow Jones odevzdal 0,45 % a neúspěšný den má za sebou i širší index S&P 500, který zavřel se ztrátou 0,65 %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely v červené barvě. Index Dow Jones odevzdal 0,45 % a neúspěšný den má za sebou i širší index S&P 500, který zavřel se ztrátou 0,65 %. Technologický index Nasdaq se posunul níže o 1,04 %.

Dnešní den se nesl ve znamení kvartálních výsledků společnosti Apple. Bohužel pro trh tato informace nebyla pozitivní a hned v úvodu Apple otevřel ztrátou, kterou dále rozšiřoval až na závěrečných 6,63 % (207,48 USD). Trhy nepotěšil především snížený výhled pro F1Q19. Další firmou, která trhy moc nenadchla je Alibaba, která zavřela se ztrátou 2,24 %. I zde dochází ke snížení výhledů dokonce pro celý následující rok. Výrazný pokles si připisují dnes akcie GoPro, které odevzdaly dokonce 24,23 % a to i přesto, že firma vykázala ztrátu 0,04 USD na akcii vs. -0,06 USD. Pozitivně lze hodnotit tržby 285 mil. USD vs. 272 mil. USD. Jedním z důvodů proč akcie masivně propadly je, že se investoři obávají následujícího kvartálu. Všechny tři firmy jsou tedy pro investory zklamáním především ve výhledech pro následující kvartály.

Kurz eurodolaru se dnes zastavil u hodnoty 1,14 EURUSD okolo které v průběhu dne osciloval. Dolaru nepomohla ani lepší data z amerického trhu práce. Naopak mírný posun učinila koruna, která končí týden u hodnoty 25,81 EURCZK a má nakročeno posunout se zpět pod významný support na hodnotě 25,80 EURCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.