4. 5. 2024

Amerika jako na horské dráze vrací trhům zelenou


Úterní obchodování se neslo ve znamení přelévání sil z jedné strany na druhou. Evropské trhy reagovaly na včerejší pokles v USA prudkým propadem cen, což reflektovaly již futures pro index Eurostoxx, které odepisovaly přes 4 procenta.

Úterní obchodování se neslo ve znamení přelévání sil z jedné strany na druhou. Evropské trhy reagovaly na včerejší pokles v USA prudkým propadem cen, což reflektovaly již futures pro index Eurostoxx, které odepisovaly přes 4 procenta. Akcie starého kontinentu v průběhu dnešního rána korigovaly ztráty téměř 2% růstem od svého otevření. Obchodování se poté přeneslo do klidnější fáze a bez výraznějšího trendu se trh ubíral do strany vyčkávaje na otevření na Wall Street. Amerika zpočátku navázala na pondělní propad, akciové indexy DJIA , S&P 500, Nasdaq Composite otevřely poklesem okolo 2 %, který však neměl dlouhého trvání a v závěru obchodování světlo světa spatřila zelená čísla.


Největší oslabení dnes zaznamenal evropský finanční sektor, který pokles o více než 3 procenta. Nepříjemné prvenství si připisuje švýcarská Credit Suiss v souvislosti s ETN, se kterými se sázelo na pokles indexu strachu VIX. Akcie banky klesly dnes o 6,01 %. Pro investory přívětivější čísla si přichystal americký technologický sektor, kde si vítězství připisují společnosti zabývající se výrobou polovodičů Skyworks Solutions a Micron Technology, které obě posílily o více než deset resp. jedenáct procent. Příjemným překvapením jsou výsledky americké automobilky General Motors, kde byly zveřejněny tržby o 600 mil. USD vyšší, než čekal trh. Akcie dnes na trhu posílyl o 5,87 %.

Forex se dnes obešel bez výraznějších pohybů. Dolar vůči euru ztrácí -0,74 % a pár se obchoduje okolo ceny 1,2370 EURUSD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.