25. 4. 2024

Americké trhy táhly vzhůru polovodiče a aerolinky


Americké obchodování se dnes vyvíjelo jako na houpačce. Technologický Nasdaq se jako jediný stylem start-cíl držel v kladných hodnotách, tažen především akciemi společností aerolinií a výrobců polovodičů.

Americké obchodování se dnes vyvíjelo jako na houpačce. Technologický Nasdaq se jako jediný stylem start-cíl držel v kladných hodnotách, tažen především akciemi společností aerolinií a výrobců polovodičů. Dow Jones a S&P500 naopak trpí nadále nejistotou spojenou s nejdelším uzavřením vládních institucí v USA. Tyto obavy tak upozaďují dokonce i rozhovory mezi USA a Čínou, které by měly pokračovat 1. března, kde už by mělo dojít k finální dohodě.

Jak již bylo zmíněno výše, na základě pozitivních kvartálních výsledků dnes značně narostl subindex Philadelphia Semiconductor (polovodiče), který si tak odlepil nálepku jednoho z nejhůře performujících sektorů v letošním roce. Za zmínku stojí povýsledkové reakce společností Xilinx (+18,4 %) nebo Lam Research (+15,7 %). Také dodavatel Applu, Texas Instruments, narostl o 6,9 % po výsledcích, které byly lepší, než se analytici obávali, ačkoli managemnt vyjádřil obavy ze zpomalující poptávky v Číně (což je faktor, který je v tomto roce zmiňován poměrně často).

American Airlines a Southwest Airlines obě přidaly cca 6 % díky lepším reportům kvartálních výsledků. Očekávání analytiků pro hospodaření těchto společností bylo ale ovlivněno výrazně směrem dolů, takže pozitivní překvapení dnes je způsobeno jeho snížením v nedávné době. Přesto se tak akcie obou společností nachází výše, než před oznámeným profit warningem. Po uzavření trhů reportují výsledky ještě Intel (+3,8 %) a Starbucks (-2,5 %).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.