29. 4. 2024

Americké tehchnologie nepřestávají krvácet


Americké trhy dnes otevřely jenom v mírném záporu a chvíli to vypadalo, že dnes situace v zámoří nebude tak silně negativní, jako tomu bylo na konci minulého týdne.

Americké trhy dnes otevřely jenom v mírném záporu a chvíli to vypadalo, že dnes situace v zámoří nebude tak silně negativní, jako tomu bylo na konci minulého týdne. V pozdějším obchodování nás ale trhy vyvedly z omylu. Nejvíce i nadále krvácel technologický sektor. Nasdaq propadl nakonec ale přece jenom pouze o 0,7 %. Od čtvrtka se americké technologie ale propadly už téměř o 4 %. S&P500 obchodoval na nule a Dow Jones se potom dokázal v závěrečné hodině vzchopit a přidat 0,3 % do zisku.

Nervózní obchodování na Wall Street následovalo za zbytkem světových trhů, které dnes také neprožily den plný pozitiv. Kromě toho stále přetrvává nejistota z obchodní války, která může výrazně zasáhnout globální růst. Výnosy amerických dluhopisů se stále nacházejí na rekordních několikaletých maximech. Tyto starosti investorů se pak projevují výrazně například na Alibabě, která je jak součástí Nasdaqu tak Číny, proto dnes její pokles dosáhl 2,3 %. Další propad zaznamenává také automobilka Tesla, která zavřela ještě o 4,4 % níže než v pátek.

První obchodní den nového týdne tak nepřinesl žádné nové kurzotvorné zprávy. O to horší ale je, že přetrvávají negativní impulsy z minulého týdne. Nervozita je teď na trhu poměrně značná. Negativním znakem je i to, že v tyto dny rostou defenzivní tituly jako Coca-Cola (+1,3 %), Walt Disney (+1,1 %) nebo Altria (+1,8 %).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.