28. 3. 2024

Americké akciové trhy opět rostly, třetí den v řadě


I přes absenci jakýchkoliv výraznějších kurzotvorných zpráv rostly všechny hlavní americké akciové indexy. Dnešním růstem se indexy přiblížily ke svým čtyřměsíčním maximům.

I přes absenci jakýchkoliv výraznějších kurzotvorných zpráv rostly všechny hlavní americké akciové indexy. Dnešním růstem se indexy přiblížily ke svým čtyřměsíčním maximům. K historickým maximům z ledna už tak chybí indexu SPX500 jen přibližně 5%dalšího růstu. V případě technologického indexu Nasdaq již na historických maximech takřka jsme. Naopak index volatility dnes klesl na lokální minima. Je možné, že investoři se těší na nadcházející výsledkovou sezónu, která se již pomalu rozbíhá. Zítra se můžeme těšit na výsledky hospodaření společnosti Pepsi. V pátek pak ohlásí svá čísla americké banky (JPMorgan, Citigroup a Wells Fargo).

Právě bankovní sektor byl dnes hlavním tahounem růstů (Bank of America +3,7%, JPMorgan +3,1%). Velmi dobře se dnes dařilo i průmyslu (Boeing +2,2%, Caterpillar +4,1%). Naopak nejslabším článkem byly utility, tento sektor klesl o 3,1%.

Za zmínku stojí i akcie společnosti Facebook, které od aféry kvůli úniku klientských dat (přelom března a dubna) narostly o úctyhodných 35% (konkrétně ze 150 na 205 USD za akcii). Jedná se tak o důkaz toho, že investory nejspíš zajímá více zisk a tržby než soukromí uživatelů společnosti Facebook.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.