15. 5. 2024

Americké akciové trhy atakují historická maxima


Úterní vývoj na americkém akciovém trhu byl při absenci výraznějších kurzotvorných zpráv spíše poklidný. Index volatility se tedy i dnes drží při svých minimech.

Úterní vývoj na americkém akciovém trhu byl při absenci výraznějších kurzotvorných zpráv spíše poklidný. Index volatility se tedy i dnes drží při svých minimech. Index Dow Jones Industrial Average se dnes intradenně dostal na svá historická maxima a uzavřel +0,5 % na 26 790 bodech. Nejlépe se opět dařilo energetickému sektoru a sektoru utilit. Důvodem byla cena ropy, která pokořila lokální maxima a dostala se nejvýše od roku 2014, konkrétně na úroveň 75,13 USD za barel v případě WTI a 84,59 USD u severomořského brentu. Naopak nejslabším článkem dne byl sektor spotřebního zboží (Nike -2 %, Amazon -1,7 %).

Nejlepší den za posledních několik měsíců mělo zlato, to narostlo při dnešku o 1,2 % a díky tomu se dařilo i těžařům drahých kovů (Barrick Gold +4,9 %, Kinross Gold +2,2 %).

Za zmínku dnes stojí i vývoj na akciích Intelu a AMD. Intel i dnes opět rostl a to o 3,6 %. Naopak AMD se dneškem dostalo pod lokální podporu 30 USD za akcii a uzavřelo obchodování 7,6 % v záporu na úrovni 29,02 USD za akcii. Důvodem je nový produkt od Intelu, se kterým trh nepočítal. Akcie AMD až překotně rostly v minulých týdnech právě díky tomu, že trh nepočítal v segmentu chipů s Intelem.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.