29. 4. 2024

Americké akciové indexy se mírně uklidňují


Dnešní vývoj na akciovém trhu v USA byl ve znamení uklidnění. Volatilita se mírně snížila a hlavní indexy se vzdálily od kritických technických podpor, alespoň prozatím.

Dnešní vývoj na akciovém trhu v USA byl ve znamení uklidnění. Volatilita se mírně snížila a hlavní indexy se vzdálily od kritických technických podpor, alespoň prozatím. Důvodem nebyla žádná klíčová zpráva, naopak. Absence nových zpráv z dílny amerického prezidenta Trumpa a hlavně včerejší negativní zpráva ohledně čínských cel na americké zboží paradoxně způsobily růst napříč hlavními indexy. Situace se dá číst tak, že by v nejbližších dnech nemusela přijít žádná další protiopatření a trhy se tudíž uklidnily, respektive umazaly část propadů z minulých týdnů.

Dařilo se v podstatě všem hlavním sektorům, nejlépe pak energetickému (Chevron +2,3%, Exxon Mobile +1,6%), stavebnímu (DR Horton +2%), průmyslovému (US Steel +4,7%) a finančnímu (Bank of America +1,5%, Citigroup +1,3%). Rovněž technologický sektor dnes zažil mírné oživení (Facebook +2,7%, Tesla +6,5%). Výjimkou byly akcie společnosti Micron Technology, které dnes odepsaly 6,6% kvůli negativnímu doporučení analytiků z banky UBS. Ta začala dnes společnost pokrývat s doporučením prodat a s cílovou cenou pouhých 35 USD za akcii. Konsensus trhu však stále vidí průměrný roční cíl na úrovni 71,54 USD za akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.