3. 5. 2024

Americké akcie si při čtvrtku vybraly oddechový čas


Dnešní obchodování v USA bylo po delší době s mírně negativním nádechem. Hlavní indexy uzavřely přibližně 0,5% ve ztrátě. Zpočátku se zdálo, že indexy budou oscilovat kolem nuly, což by bylo pochopitelné vzhledem k růstům z posledních dní a k jisté poc...

Dnešní obchodování v USA bylo po delší době s mírně negativním nádechem. Hlavní indexy uzavřely přibližně 0,5% ve ztrátě. Zpočátku se zdálo, že indexy budou oscilovat kolem nuly, což by bylo pochopitelné vzhledem k růstům z posledních dní a k jisté pochopitelné "únavě" indexů při rekordních hodnotách. Hlavním impulsem k výraznějšímu propadu bylo prohlášení Donalda Trumpa ohledně zavedení cel na čínské zboží. Trhy se zalekly další možné eskalace obchodní války a začaly klesat výrazněji, hlavně pak v USA obchodované čínské akcie (Tencent -7%, Alibaba -2,2%).

Naopak například akciím Apple nejspíše Trumpův protekcionismus svědčí, neboť právě Apple žačal po jeho prohlášení růst a uzavřel tak na novém rekordu (225,03 USD za akcii).

Dnes propadaly všechny hlavní sektory mimo utilit díky dalšímu růstu cen elektřiny. Tento sektor uzavřel "v zelené nule".

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.