19. 4. 2024

Americké akcie si dnes vybraly oddechový čas


Vývoj na akciovém trhu v USA byl dnes nevýrazný. Po včerejším silném růstu otevřely trhy v záporu, avšak v průběhu obchodního dne ztráty umazaly a uzavřely v mírném plusu.

Vývoj na akciovém trhu v USA byl dnes nevýrazný. Po včerejším silném růstu otevřely trhy v záporu, avšak v průběhu obchodního dne ztráty umazaly a uzavřely v mírném plusu. Jednotlivé sektory ale vykazovaly výrazné rozdíly. Sektory spotřebního zboží a zdravotnictví si připsaly přibližně 1 % a byly tak pomyslnými vítězi dne. Naopak energetický sektor a sektor průmyslových komodit byly nejslabší články úterního obchodování (Alcoa -4,2 %, US Steel -8,3 %).

Rovněž průmyslové akcie neměly dnes dobrý den a netýkalo se to pouze akcií General Electric, které stále nezastavily svůj pokles a i dnes uzavřely se ztrátou, konkrétně -1,9 %. I automobilky výrazně korigovaly včerejší silné růsty (Ford -1,2 %, GM -2,6 %).

Oči všech investorů jsou ale upřeny hlavně k nadcházejícímu víkendu, kdy se koná setkání zemí G20. Nejočekávanější událost bude setkání amerického prezidenta Trumpa s jeho čínským protějškem. Trhy totiž doufají alespoň v částečné uklidnění napjatých vztahů mezi těmito dvěma velmocemi. Doufejme tedy, že Donald Trump bude mít snahu o zmírnění obchodní války, která vypukla před několika měsícemi a která děsí nejen americký a čínský trh.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.