29. 3. 2024

Americké akcie při pondělku výrazně propadly


Hlavní americké akciové indexy zahájily týden neslavně. V podstatě od počátku obchodního dne ztrácely a uzavřely při denním minimu. Naopak volatilita se pohybovala při svých několikaměsíčních maximech.

Hlavní americké akciové indexy zahájily týden neslavně. V podstatě od počátku obchodního dne ztrácely a uzavřely při denním minimu. Naopak volatilita se pohybovala při svých několikaměsíčních maximech. Důvodem dnešního poklesu byla neslavná data z amerického průmyslu a pokračující nejistota ohledně dalšího vývoje ekonomiky nejen v USA. Velkým otazníkem je pak středeční rozhodnutí americké centrální banky ohledně dalšího vývoje směřování monetární politiky - možná i právě tato nejistota stála za dnešním propadem trhů.

Silně ztrácela i ropa, když se dostala pod 50 USD za barel, což je nejníže od října 2017. Naopak zlato reagovalo na nejistotu na trzích takřka procentním růstem. Právě sektor těžařů drahých kovů byl dnes jediným, který alespoň mírně rostl. Všechny ostatní sektory dnes zažily černý, respektive spíše rudý den. Nejhůře si vedly technologie (Amazon -4,5 %, Alphabet -2,5 %, Microsoft -3,0 %) a spotřební zboží (Nike -3,6 %).

Za zmínku stojí i výrazný propad akcií společnosti Goldman Sachs (-2,7 %), které propadly silněji než ostatní banky kvůli další hrozbě navýšení pokuty za praní špinavých peněz v Malajsii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.