16. 5. 2024

Americké akcie oslabily, přetrvávají obavy z dopadů koronaviru


New York 28. dubna (ČTK) - Americké akcie dnes navzdory počátečnímu růstu oslabily, na trhu přetrvávají obavy z negativních dopadů koronaviru na ekonomiku. Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, ztratil 0,13 procenta a obchodování zakončil na 24.101,55 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,52 procenta na 2863,39 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se snížil o 1,40 procenta na 8607,73 bodu.

Naděje investorů na brzké oživení ekonomiky z útlumu způsobeného koronavirovou krizí dnes podkopala mimo jiné zpráva o prudkém poklesu spotřebitelské důvěry ve Spojených státech. Spotřebitelské výdaje v USA zajišťují více než dvě třetiny ekonomické aktivity.

Pozornost investorů se nyní soustředí na čtvrtletní výsledky, které tento týden zveřejňuje řada významných amerických podniků. Díky překvapivě příznivým výsledkům dnes posilovaly akcie průmyslového konglomerátu 3M, který vyrábí mimo jiné respirátory.

Na devizovém trhu dnes americký dolar mírně oslaboval kvůli zájmu investorů o rizikovější aktiva. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti předních světových měn, vykazoval kolem 22:00 SELČ pokles o zhruba desetinu procenta na 99,9 bodu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.