7. 5. 2024

Americké akcie nervózně vyčkávají na výsledky hospodaření


Dnešní obchodování v USA bylo celý den napjaté, ovšem bez výraznějších pohybů na hlavních indexech. Zpočátku trh otevřel v mírném plusu, ten se v průběhu obchodování vytratil a závěr byl v mírném záporu (SPX500 -0,01%, DJIA -0,1%, Nasdaq -0,3%).

Dnešní obchodování v USA bylo celý den napjaté, ovšem bez výraznějších pohybů na hlavních indexech. Zpočátku trh otevřel v mírném plusu, ten se v průběhu obchodování vytratil a závěr byl v mírném záporu (SPX500 -0,01%, DJIA -0,1%, Nasdaq -0,3%). Hlavní téma akcového trhu tento týden není zatím kupodivu politika, nýbrž výsledková sezóna amerických firem za první čtvtletí roku 2018. A tento týden se máme na co těšit. Ještě dnes každou chvílí ohlásí výsledky Alphabet (Google) a Whirlpool. V dalších dnech potom společnosti jako Harley Davidson, Coca-Cola, Pepsi, Boeing, Twitter, Visa, AMD, Facebook, Ford nebo Starbucks.

Mezi sektory se dnes nejlépe dařilo telekomunikacím (AT&T +0,6%, Verizon +1,6%). Naopak nejhůře na tom byl sektor technologický, ovšem rozhodně ne plošně (Nvidia -2,1%, Micron -3,1%, Snap +2,3%, AMD +0,5%).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.