15. 5. 2024

Akcie v USA zahájily týden smíšeně


Úvod týdne na americkém akciovém trhu byl nejednoznačný. Na trhu opět panovala zvýšená volatilita a nerozhodnost. Hlavní indexy uzavřely v mírném záporu (SPX500 -0,4 %, DJIA -0,5 %).

Úvod týdne na americkém akciovém trhu byl nejednoznačný. Na trhu opět panovala zvýšená volatilita a nerozhodnost. Hlavní indexy uzavřely v mírném záporu (SPX500 -0,4 %, DJIA -0,5 %). Výjimkou byl pouze technologický index Nasdaq , kterému se dařilo lépe a připsal si 0,3 %. Důvodem bylo pravděpodobně pozitivní obchodování v Asii, hlavně pak v Číně. Technologické tituly totiž v posledních dnech ztrácely právě kvůli negativnímu vývoji v Číně. Tamní indexy v noci na dnešek rostly za jeden den nejvíce od roku 2016. Otázkou je, zda se jednalo pouze o korekci dosavadního poklesu, či změnu trendu.

Za zmínku stojí právě vývoj na čínských akciích obchodovaných v Americe, kterým se dnes dařilo - konkrétně Alibaba +4,1 %, Tencent +4,4 %. Velmi slušný výsledek předvedl ale i Amazon (+1,4 %), Intel (+2,3 %) nebo AMD (+5,8 %). Naopak nejhůře se dařilo finančnímu sektoru (BAC -3,3 %, Citigroup -3,3 %).

Tento týden nás pak čeká další série výsledků hospodaření. Zítra se můžeme těšit na McDonalds, Wynn Resorts, Biogen, Harley Davidson nebo United Technologies. Ve středu pak odhalí svá čísla společnosti jako Boeing, AT&T, Visa, Microsoft nebo Ford. Čeká nás tedy jistě týden plný překvapení a možných zvratů na trhu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.