4. 5. 2024

Akcie v USA prudce zpevňují, trh spoléhá na masivní podporu


New York 24. března (ČTK) - Americké akcie výrazně zpevňují, všechny tři hlavní indexy přidávají více než pět procent. K růstu jim podle analytiků pomáhají zejména informace zdrojů, podle kterých mají američtí politici na dosah dohodu o masivní podpoře ekonomiky. Celkový objem opatření by se měl pohybovat kolem dvou bilionů dolarů (přes 51 bilionů Kč).

Dow Jonesův index krátce po zahájení přidával asi 6,5 procenta na 19.792 bodů, zatímco širší index S&P 500 měl k dobru 5,7 procenta a nacházel se v blízkosti 2364 bodů. Index Nasdaq Composite, v němž jsou akcie mnoha firem z odvětví vyspělých technologií, vykazoval růst asi o 5,2 procenta na 7215 bodů.

Demokraté se s republikány už dvakrát neshodli na podmínkách, za kterých bude možné poskytnout masivní podporu ekonomice zasažené krizí kolem šíření koronaviru. Zdroje finanční televize CNBC ale uvádějí, že dohoda už je na dosah.

V minulých dnech poskytla ekonomice pomoc americká centrální banka (Fed). Ta se rozhodla obnovit nákupy dluhopisů a rozšířit pomoc o další nástroje. Základní úroky už dříve srazila prakticky na nulu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.