4. 5. 2024

Akcie, která dobře ukazuje, jak našponovaný trh nyní je


Ve svých příspěvcích zaměřujících se na padajícího giganta jménem GE jsem mimo jiné vyzdvihoval krásu menších a na jádrovou činnost jasně zaměřených společností.

Ve svých příspěvcích zaměřujících se na padajícího giganta jménem GE jsem mimo jiné vyzdvihoval krásu menších a na jádrovou činnost jasně zaměřených společností. Jenže i zde se najdou určité výjimky a jednou z nich je i má oblíbená společnost 3M. U té navíc došlo k významné změně v investiční atraktivitě, a proto bych se jí zde dnes rád věnoval.

O 3M jsem tu hovořil někdy v roce 2014 a její akcie jsem poměrně vychvaloval. Jejich následná cesta nebyla bez výmolů, ale doposud si investoři nemohou na nic stěžovat – viz následující graf:

Čtenář by mohl tvrdit, že 3M se svým hodně širokým portfoliem aktivit je důkazem toho, že konglomerátům ani teoriím o diverzifikaci produktů a aktivit zdaleka odzvoněno není. Podobný pohled by podporoval i následující graf, který shrnuje výši celkových tržeb v minulém roce a tržby jednotlivých divizí. I z něj je zřejmá velká diverzifikace, ale ve srovnání s GE je tu stále velký rozdíl: 3M se jednoduše řečeno věnuje jedné činnosti ve více odvětvích, GE se věnuje mnoha činnostem v mnoha odvětvích. A právě v tom je asi zakopaný pes.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.