6. 5. 2024

33 milionů samořídících aut v roce 2040 a investiční sázky na ně


Navigant Research se zabývá stejnou otázkou, jakou zřejmě řeší řada dalších, včetně mnoha investorů – které společnosti nakonec stanou v čele pelotonu upalujícím za samořídícími automobily.

Navigant Research se zabývá stejnou otázkou, jakou zřejmě řeší řada dalších, včetně mnoha investorů – které společnosti nakonec stanou v čele pelotonu upalujícím za samořídícími automobily. Já sám ve svých příspěvcích občas poukazuji na možné kandidáty na vítěze a dnes bych se chtěl věnovat právě těm od Navigant Research.

Firma poukazuje na to, že v minulém roce se řada společností posunula od výzkumu a vývoje systému pro autonomní řízení k první fázi výroby a testů. Navigant tvrdí, že posunu k autonomním vozům budou nahrávat „rostoucí obavy z nepozornosti řidičů na silnicích“ a posun směrem k „poskytování služeb mobility“. Autonomie aut by pak byla svým způsobem revolucí a existující společnosti se tak formují do různých aliancí, protože jejich vlastní zdroje na tuto změnu nestačí.

Navigant Research vybral devatenáct firem/aliancí a hodnotil je podle řady parametrů. Mezi ty hlavní patří jejich vize v oblasti autonomie, schopnost uvést produkt na trh, výrobní strategie, současné technologie, výrobkové portfolio, marketing, distribuce, spolehlivost produktů a podobně. Výsledkem je následující žebříček:

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.