25. 4. 2024

Wall Street zpevnila pátý den v řadě, AMD -3 %


Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní den v kladných hodnotách a dokázaly tak zvrátit nepříznivý vývoj z průběhu seance, kdy na krátkou chvíli odmazaly veškeré své zisky.

Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní den v kladných hodnotách a dokázaly tak zvrátit nepříznivý vývoj z průběhu seance, kdy na krátkou chvíli odmazaly veškeré své zisky. Index S&P 500 zpevnil o 0,5 % na hladinu 2737 bodů a pohybuje se tak v těsné blízkosti 200denního průměru, což je poprvé od prosince minulého roku.

K pátému růstovému dnu v řadě pomohly zejména technologické tituly, kdy Apple, Amazon nebo Intel uzavřely dnešní seanci o přibližně dvě procenta výše. Ztráty dokázal odmazat po výsledcích Alphabet, jehož akcie se dostaly do zeleného až v závěru obchodování, když posílily o 0,9 %. Obavy panovaly zejména kvůli potřebě nových investic a díky tomu možnému poklesu marže. Reportované výsledky podpořily v růstu akcie Ralph Lauren. Ty přidaly 8,4 % poté, co tržby ve 4Q narostly o 4 % při odhadech nastavených na 2 %.

Pozitivní doporučení se podepsalo na akciích Boeing, které posílily o 3,3 %. Analytici Bernstein zvýšili svoji cílovou cenu ze 435 USD na 459 USD. Opačný vývoj zaznamenala společnost Gilead Sciences, která odepsala 3,4 % v reakci na horší výsledky za 4Q a výhled na letošní rok. Akcie AMD pak propadly o 3,4 %, když se objevila zpráva, že jeden z významných akcionářů, a to Abu Dhabi Mubadala Investment prodala 34,9 milionu akcií.

Index Dow Jones dnes přidal 0,68 %, S&P 500 0,47 % a Nasdaq 0,74 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.