18. 5. 2024

Wall Street zaznamenala největší ztráty od února, S&P 500 -3,29 %


Vlna výprodejů dnes poznamenala americké akciové trhy, které oslabily o více než dvě procenta a zaznamenaly tak největší poklesy od února. Konkrétně index S&P 500 ztratil 3,3 % a dostal se tak na úroveň 2785 bodů, kde se naposledy pohyboval před třemi...

Vlna výprodejů dnes poznamenala americké akciové trhy, které oslabily o více než dvě procenta a zaznamenaly tak největší poklesy od února. Konkrétně index S&P 500 ztratil 3,3 % a dostal se tak na úroveň 2785 bodů, kde se naposledy pohyboval před třemi měsíci. Důvodem pro nervozitu investorů jsou především otázky, jaký dopad bude mít obchodní válka s Čínou.

Pod tlak se dostaly zejména technologické společnosti, které stáhly Nasdaq do ztráty ve výši 4,1 %. Nedařilo se tak všem hlavním titulům, kdy Amazon odepsal 6,2 %, Apple 4,6 %, Facebook 4,1 %, Square 10,1 % a například Netflix 8,4 %.

Podobně se nedařilo výrobcům luxusního zboží, a to v reakci na obavy ze snížení útrat čínských zákazníků. Pokles LVMH o 7,1 % tak následovaly akcie Tiffany se ztrátou 10,2 % nebo Ralph Lauren, které oslabily o 8,4 %. Ztráty zaznamenala i ropa, která sestoupila na 72,8 USD za barel. Marathon Oil tak odepsal 7,7 %, Apache 5,9 % a například Conocophillips 5,4 %.

Index Dow Jones dnes propadl o 3,2 %, S&P 500 3,3 % a Nasdaq o 4,1 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.