18. 5. 2024

Wall Street začala týden červenou remízou


Hlavní americké trhy dnes zavřely v mírné ztrátě. Index Dow Jones odevzdal 0,35 %. V zisku se nepodařilo zavřít ani širšímu indexu S&P 500, který i přesto, že se část dne v zisku pohyboval, nakonec zavřel se ztrátou 0,59 %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely v mírné ztrátě. Index Dow Jones odevzdal 0,35 %. V zisku se nepodařilo zavřít ani širšímu indexu S&P 500, který i přesto, že se část dne v zisku pohyboval, nakonec zavřel se ztrátou 0,59 %. Mírně hůře se vedlo technologickému indexu Nasdaq , který dnes odevzdal 0,88 %.

Trhy dnes nepotěšila zpráva z maloobchodu za září, která nenaplnila tržní očekávání a na začátku výsledkové sezóny působí negativně. Přesto se však podařilo významné části konzumního sektoru zavřít v zisku. Nestabilní akciový trh však na úvod týdne nerozdal nejlepší karty Amazonu (-1,55 %), Applu (-2,14 %) a Nvidii (-4,53 %).

Neutrálně začal týden i měnovým párům. Euro dnes na páru s dolarem opět testovalo úroveň 1,16 EURUSD, ale ve výsledku končí den pod 1,1580 EURUSD. Obdobný den měla i koruna, která se část dne pohybovala pod hodnotou 25,80 EURCZK. V závěru však oslabila zpět nad onu hodnotu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.