19. 4. 2024

Wall Street uzavřela mírně v červeném, GE -5 %


Americké akciové trhy zakončily dnešní seanci beze změny, případně mírně v záporu, když se v průběhu obchodování střídavě pohybovaly mezi kladnými a zápornými hodnotami.

Americké akciové trhy zakončily dnešní seanci beze změny, případně mírně v záporu, když se v průběhu obchodování střídavě pohybovaly mezi kladnými a zápornými hodnotami. Konkrétně index S&P 500 oslabil o 0,1 % na úroveň 2789 bodů, a to při objemu o 10 % nižším než činí průměr za poslední dobu. V růstu naopak pokračoval dolar, který zpevnil proti euru již pátým dnem v řadě a dostal se tak na hladinu 1,130 EUR/USD.

Příznivé výsledky podpořily v růstu akcie Kohl’s, které posílily o 7,3 %. Impulzem pro největší nárůst z celého indexu S&P 500 byl zejména výhled na letošní rok, kdy by měl zisk dosáhnout 5,80 až 6,15 USD na akcii při odhadu nastaveném na 5,75 USD. Podobný růst vykázala i společnost Target, která po příznivém výhledu zpevnila o 4,6 %. Akcie Willis Towers Watson přidaly 5,2 % v reakci na zprávu, že zájem o převzetí má Aon v rámci transakce za 24 mld. USD. Samotná společnost Aon po zprávě odepsala 7,9 %.

Nedařilo se rovněž GE, které oslabilo o 4,7 %. Impulzem byla překvapivá zpráva CEO společnosti Larryho Culpa, že firma v letošním roce očekává negativní cash flow kvůli těžkostem v energetické divizi. Pod tlak se dostal i výrobce rovnátek Align Technology, který propadl o 6,7 %. Na vině je zpráva o uzavření všech obchodů Invisalign.

Index Dow Jones oslabil o 0,05 %, S&P 500 o 0,11 % a Nasdaq o 0,02 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.