5. 5. 2024

Wall Street třetí den v řadě v plusu, S&P 500 +1 %


Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní seanci výše a posilovaly tak již třetím dnem v řadě. Samotný index S&P 500 přidal 1 % na hladinu 2574 bodů, když podporou pro pozitivní náladu investorů byla optimismus ohledně dalšího jednání mezi USA a ...

Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní seanci výše a posilovaly tak již třetím dnem v řadě. Samotný index S&P 500 přidal 1 % na hladinu 2574 bodů, když podporou pro pozitivní náladu investorů byla optimismus ohledně dalšího jednání mezi USA a Čínou v oblasti obchodu. Zisky pak zaznamenal i dolar, který vůči euro zpevnil o 0,3 % na úroveň 1,144 EUR/USD nebo ropa, která se dostala do těsné blízkosti 50 USD za barel.

Jeden z nejlepších výsledků z celého indexu S&P 500 zaznamenaly akcie Union Pacific. Ty posílily o 8,8 %, tedy nejvíce od roku 2009 poté, co se objevila zpráva, že společnost najala do svých služeb Huntera Harrisona jako COO s cílem zefektivnit fungovaní celé skupiny. Dařilo se rovněž výrobci hraček Mattel, který zpevnil o 4,7 %. Impulzem bylo oznámení, že došlo k dohodě s Warner Bros ohledně natočení prvního „Barbie“ filmu. Dařilo se ale i technologickým titulům, kdy Alibaba přidala 2,6 %, Facebook 3,3 % a například Apple 1,9 %.

Výrazné ztráty si naopak připsala společnost PG&E, která propadla o 7,3 %. Na vině snížené rating od S&P na „junk“ a odchod třech členů nejvyššího vedení společnosti. Nedařilo se ani společnosti Nvidia, která oslabila o 2,5 % poté, co Credit Suisse snížili své odhady hospodaření.

Index Dow Jones dnes zpevnil o stejně jako Nasdaq o 1,1 % a S&P 500 o 1 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.