27. 4. 2024

Wall Street před víkendem beze změny


Akcie v zámoří si dnes vzaly čas na oddych po pětidenní rostoucí šňůře. Důvodem pro mírný výběr zisků byla nervozita ohledně pokračujících sporů o zdroje na financování hraniční zdi.

Akcie v zámoří si dnes vzaly čas na oddych po pětidenní rostoucí šňůře. Důvodem pro mírný výběr zisků byla nervozita ohledně pokračujících sporů o zdroje na financování hraniční zdi. Donald Trump se zdráhá posvětit možnost navyšování státního zadlužování. Nesystémové státní organizace jsou tak uzavřeny rekordní 21. den. Na nucené dovolené je tak 800.000 zaměstnanců eráru.
Nervozitu mírně tiší automobilka General Motors, která navýšila odhad zisků. V roce 2019 hodlá GM vyhospodařit očištěný zisk na akcii v pásmu 6,50-7 USD (tržní konsenzus se pohybuje na 5,92 USD). Reakcí na zprávu je růst o 7 % na 37,18 USD.
Na opačném pólu se dnes nacházel producent počítačových her Activision Blizzard. Společnost včera po trhu zveřejnila záměr vzdát se práv na hru Destiny ve prospěch designéra Bungie. Destiny I vygenerovala na výnosech od uvedení v roce 2014 okolo 1 mld. USD (roční tržby ATVI více než 7 mld. USD). Pokračování, hra Destiny II, se nesetkala s velkým úspěchem. Akcie Activisionu i tak ztratily 9,4 % na 46,54 USD.
Z makroekonomických dat byla prezentována inflace v zámoří. Cenová hladina v meziměsíčním srovnání přesně podle odhadů poklesla o desetinu procenta.

pic.twitter.com/cw683vLI8X


Index Dow Jones Industrial Average dnes po dobu seance dotahoval ztráty. Ve finále tak končí týden bezmála na beze změny (-0,05 %; 23.995 bodů). Širší index S&P 500 razil stejnou trajektorii, když víkend stráví těsně pod hranicí 2.600 bodů (-0,05 %; 2.596 bodů). Technologický Nasdaq Composite odepsal 2 desetiny procenta, když skončil na 6.971 bodech (-0,2 %).

Měnový pár eurodolar se v průběhu dne pohyboval okolo denního pivotu (PP 1,1518), po makrodatech ale zamířil na jih a přibrzdila jej až první podpora (S1 1,1467). Ropa WTI se dostala ne nejvyšší hodnoty od poloviny prosince, ale zisky neudržela a poklesla o 1,7 % na 51,67 USD za barel. Trojská unce zlata dnes více méně beze změny měnila majitele na ceně 1.288 USD (+0,1%).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.