23. 4. 2024

Wall Street po třech ztratila, Wynn Resorts -13 %


Americké akciové indexy zakončily dnešní obchodní seanci v záporných hodnotách, když zůstaly několik desetin pod úrovní, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru.

Americké akciové indexy zakončily dnešní obchodní seanci v záporných hodnotách, když zůstaly několik desetin pod úrovní, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Konkrétně index S&P 500 odepsal 0,3 % na hladinu 2806 bodů a oslabil tak po třech růstových dnech. Pozornost investorů dnes byla nasměrována zejména na zasedání Fedu, který podle očekávání ponechal sazby beze změny, když navíc potvrdil, že vše směřuje k dalšímu zvyšování v prosinci. Zisky si tak připsal dolar, který vůči euru zpevnil o 0,5 % na hladinu 1,136 EUR/USD.

Pod prodejní tlak se dostaly akcie Wynn Resorts, které odepsaly 13,1 %, tedy nejvíce za poslední tři roky. Důvodem jsou reportované výsledky, kdy zklamáním je především výhled na 4Q díky zpomalujícímu businessu v Macau. Reakcí pak byla celá řada snížených cílových cen. Výsledky se podepsaly i pod výkonem společnosti Qualcomm, která propadla o 8,2 %. Firma očekává nižší kvartální tržby zejména v souvislosti s přechodem Applu na čipy od Intelu. Podobně se vedlo i společnosti DR Horton, která po výsledcích oslabila o 9 %. Impulzem je zejména prohlášení jejího CEO, že nemovitostní trh je neklidný a růst může zpomalovat.

Ze sektorů nejvíce ztratil energetický, který odepsal 2,2 %. S klesající cenou ropy, která se dostala na 60,50 USD za barel směřovaly prodejní pokyny na Apache se ztrátou 4,7 %, Conocophillips, jejíž akcie oslabily o 4,5 % nebo EOG Resources, které zakončily obchodování o 3,9 % níže.

Index Dow Jones nakonec zůstal beze změny, když S&P 500 odepsal 0,3 % a Nasdaq 0,5 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.