3. 5. 2024

Wall Street po Labor day v červené barvě


Obchodování v USA se po prodlouženém víkendu neslo spíše v rudé barvě. Trhům nepomáhají tenze mezi Spojenými státy a Kanadou ohledně obchodní dohody. Navíc dělá starosti jedno z prvních snížení investičních doporučení na akcie Technologické společnosti...

Obchodování v USA se po prodlouženém víkendu neslo spíše v rudé barvě. Trhům nepomáhají tenze mezi Spojenými státy a Kanadou ohledně obchodní dohody. Navíc dělá starosti jedno z prvních snížení investičních doporučení na akcie Technologické společnosti Facebook. Víceméně neznámy brokerský dům MoffettNathanson snížil doporučení na „držet“ s cílovou cenou 175 USD. Akcie klesaly o více než 2,5 % a atakují tak lokální minima v podobě 170 USD.
Z makroekonomických dat byl dnes zveřejněn index nákupních manažerů měřen Institute of Supply Management. Očekával se pokles 0,4 bodu na 57,6, finální hodnota byla 61,3 bodů.

Index Dow Jones Industrial Average po celý sice držel červenou barvu, ale jevil největší ambice tuto skutečnost změnit. DJ zavíral na 25.952 bodů (-0,05 %). Širší S&P 500 měl v průběhu dne horší výkonnost, k závěru ale dokázal část ztrát umazat. Konečná hodnota pro dnešní den činí 2.896 bodů (-0,2 %). Technologický Nasdaq Composite pod tíhou propadajícího Facebooku klesl o 2 desetiny procenta na 8.091 bodů.

Měnový pár eurodolar v odpoledních hodinách dokázal odvrátit propad na úroveň dlouhodobější podpory (1,1550). V období závěru obchodování na akciových trzích směroval k hranici první denní podpory (S1 1,1595). Ropa WTI přes ambiciózní start dne ke konci obchodování zisky odevzdala a končila na 69,31 USD/barel (-0,7 %). Podobný propad zaznamenalo zlato, jehož cena klesla na 1193 USD za trojskou unci.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.