27. 4. 2024

Výnos 10letých amerických bondů na 5 %? Možná už brzy


Šéf největší americké banky JPMorgan Chase Jamie Dimon v květnu varoval investory, že do konce tohoto roku počítá s růstem výnosů 10letých amerických dluhopisů až ke 4 %, což část analytiků považovala vzhledem k nízkým úrokovým sazbám ve světě za...

Šéf největší americké banky JPMorgan Chase Jamie Dimon v květnu varoval investory, že do konce tohoto roku počítá s růstem výnosů 10letých amerických dluhopisů až ke 4 %, což část analytiků považovala vzhledem k nízkým úrokovým sazbám ve světě za přehnané tvrzení. Minulý víkend však Dimon ještě přiložil pod kotel, když na výroční konferenci Aspenského institutu prohlásil, že by se investoři měli připravit na růst 10letých výnosů až k 5 %.

 Přestože se výnos desetiletého amerického vládního bondu aktuálně pohybuje těsně pod 3% hranicí, nad kterou se letos dostal pouze čtyřikrát, a to vždy na krátkou dobu, podle Dimona by v současnosti vzhledem ke stavu ekonomiky nebyl překvapením ani 4% výnos. "V následujících měsících by se investoři měli připravit na růst k pěti procentům, případně výše. Je to pravděpodobnější, než si většina lidí myslí," dodal.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.