8. 5. 2024

Výjimečná automobilka


Za poslední tři roky si akcie Fiat Chrysler připisuje mimořádnou návratnost 110 %, zatímco třeba takový Ford je 23 % v mínusu, Toyota na červené nule a Renault 12 % v mínusu.

Za poslední tři roky si akcie Fiat Chrysler připisuje mimořádnou návratnost 110 %, zatímco třeba takový Ford je 23 % v mínusu, Toyota na červené nule a Renault 12 % v mínusu. Letos je Fiat 8 % v plusu, Ford 13 % v záporu, podobně na tom je Renault, Toyota je na černé nule. Pozitivní pohled na akcii FCH má například Jefferies, která před několika dny zvedla cílovou cenu na 23 dolarů za akcii (nyní dosahuje necelých 17 dolarů). Já jsem tu o této firmě psal už před lety a pohled na ní mi nijak optimisticky nevyzníval. Nyní se ale zdá, že situace se může měnit.

Z následující tabulky vidíme, že FCH drží po tři roky stabilní tržby, provozní marže se ale více než zdvojnásobila. Provozní tok hotovosti se pak posouvá nad 10 miliard eur, volný tok hotovosti (to, co zbude po investicích) na 1,72 miliardy dolarů. FCH tak peníze vydělává, což mezi automobilkami není samozřejmost z velké části proto, že z řady z nich se stávají polobankovní instituce kvůli prodejům na úvěr a leasing. Ty znamenají masivní investice a volný tok hotovosti automobilek posouvají do záporu. Jde o takovou skrytou revoluci, které si na rozdíl od té elektrifikační nikdo moc nevšímá, ale která má a bude mít na výsledky a rizikový profil automobilek nemalý dopad.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.