29. 4. 2024

Trumpova kritika Fedu srazila akciové indexy na kolena


Americké burzy se zmítaly ve vlně výprodejů již šestý den v řadě a navázaly tak na nejhorší týden na kapitálových trzích za poslední dekádu. Přestože se dnes obchodovalo ve zkráceném režimu a tedy i při nižších objemech, hlavní indexy znovu dosáhly na ...

Americké burzy se zmítaly ve vlně výprodejů již šestý den v řadě a navázaly tak na nejhorší týden na kapitálových trzích za poslední dekádu. Přestože se dnes obchodovalo ve zkráceném režimu a tedy i při nižších objemech, hlavní indexy znovu dosáhly na nová letošní minima. Obchodní seanci provázala zvýšená volatilita, která je typická pro začínající medvědí trh. Průmyslový index Dow Jones Industrial Average odmazal více než 650 bodů, když pokořil silnou technickou úroveň 22.000 bodů a uzavřel Štědrý den necelá 3 % do záporu. Širší index S&P 500 zakončil o trochu lépe a poklesl jen o 2,6 %. Nejvíce se „dařilo“ technologiím, jež reprezentuje index Nasdaq Composite, který si dnes odnesl ztrátu 2,2 %.

Investory dnes nevystrašil nikdo jiné než americký prezident Donald Trump. Ten svou nespokojenost s konáním centrální banky projevil prostřednictvím sociální sítě Twitter, kde uvedl, že jediným problém americké ekonomiky je právě Fed. Spolu se spekulacemi ohledně odvolání šéfa Fedu tak na trzích vznikl nebezpečný mix, který má s největší pravděpodobností na svědomí pondělní výprodeje.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.