25. 4. 2024

Technologie táhly Wall Street dolů


Obchodování v zámoří se po celý den neslo v červené barvě. Cihlou v batohu byly hlavně technologické akcie, které klesly po výsledcích společností jako např.

Obchodování v zámoří se po celý den neslo v červené barvě. Cihlou v batohu byly hlavně technologické akcie, které klesly po výsledcích společností jako např. Skyworks Solutions Inc.. Dodavatel výrobců mobilních telefonů propadl o vcíe než 8 % (76,66 USD, -8,08 %) po zveřejnění horšího výhledu. Trh sebou tato akcie stáhla díky indikaci oslabení trhu s mobilními telefony.
Z makroekonomických dat jsme zjistili inflaci v průmyslu v měsíci říjnu. Ceny na měsíční bázi rostly o 0,6 %, když se očekávala stagnace na 0,2 %. Univerzita z Michiganu zveřejnila svůj průzkum spotřebitelské nálady. Index sice pokles o 0,3 bodu na 98,3, stále to ale bylo o stejnou marži nad odhady.

Index Dow Jones Industrial Average se v průběhu dne posouval níže poklesovým kanálem, ze kterého se dokázal dostat po osmé hodině. DJ končil na 25.989 Bodech, co znamenalo pokles o 0,8 procenta. Širší S&P 500 razil podobnou trajektorii, propad zde byl a podstatně větší. Barometr ztratil 1,3 % a týden zakončil na 2.769 bodech. Technologický Nasdaq Composite v nejhorším okamžiku dne ztrácel skoro 2,5 procenta. Část propadů dokázal umazat, stále týden završí o 1,6 % lehčí na 7.406 bodech.

Měnový pár eurodolar dnes v průběhu celého dne drhnul hranici první podpory (S1 1,1328). Letošní minima v podobě 1,1310 jsou tak znovu v dohlednu. Poklesový den zaznamenala i ropa WTI, dokonce 10. v řadě. Jedná se o nejhorší sérii od roku 1984. Černé zlato kleslo na 60,14 USD za barel (-0,9 %). Zlato samotné zlevnilo o 1,2 % na 1.209 USD za trojskou unci.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.