24. 4. 2024

Středa ve znamení technologického sektoru a ropy


Dnešní obchodování na amerických trzích bylo velmi zajímavé, ačkoliv se to nemuselo jevit na první pohled. Trhy totiž zavřely bez výraznější změny proti včerejšku a došlo tak k určitému uklidnění po mírné korekci, které jsme byli svědky v posledních ně...

Dnešní obchodování na amerických trzích bylo velmi zajímavé, ačkoliv se to nemuselo jevit na první pohled. Trhy totiž zavřely bez výraznější změny proti včerejšku a došlo tak k určitému uklidnění po mírné korekci, které jsme byli svědky v posledních několika dnech. Nejvíce viditelný byl tento jev v případě technologického sektoru.

Nejlépe se dnes dařilo mimo zmíněný technologický sektor (Google +1,3%, Microsoft +1,5%, Alibaba +2,2%, Facebook +1,9%) akciím navázaných na realitní trh, naopak energetický sektor byl dnes nejslabším článkem hlavních indexů (Exxon Mobile -0,7%, Chevron -0,7%, National Oilwell Varco -1,4%). Důvodem byl propad americké lehké ropy, která dnes propadla o více než 1,5 USD za barel a dostala se tak pod 56 USD za barel.

Zajímavostí dne bylo kontroverzní prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten uznal Jeruzalém hlavním městem Izraele. Na to reagovala Palestina silnými protesty a přísliby tvrdé odplaty. Doufejme tedy, že nebudeme v nejbližších dnech svědky další eskalace již tak napjatých vztahů mezi Západem a Blízkým východem.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.