15. 5. 2024

Přesvědčivá čísla bankovního sektoru nastartovala rallye na Wall Street


Americké akcie se v úterý těšily velké oblibě investorů způsobené solidními kvartálními výsledky několika blue-chipů spolu s pozitivními makrodaty. Již při otevření se všechny tři hlavní indexy posunuly procento do plusu a dobrá nálada na trzích vydrže...

Americké akcie se v úterý těšily velké oblibě investorů způsobené solidními kvartálními výsledky několika blue-chipů spolu s pozitivními makrodaty. Již při otevření se všechny tři hlavní indexy posunuly procento do plusu a dobrá nálada na trzích vydržela až do konce obchodování. Dařilo se především technologickému Nasdaq , který zpevnil o necelé 3 %. Zbylé dva indexy uzavřely poblíž dvouprocentního zisku. Vlídný sentiment mají na svědomí údaje z ministerstva práce, které ukázaly, že počet pracovních míst v srpnu v USA narostl na rekordní úroveň. Chuť nakupovat podpořila také průmyslová výroba, jež v září rostla meziměsíčně o 0,3 % (odhad 0,2%).

Lepší než očekávané výsledky hospodaření vykázala finanční instituce Morgan Stanley. Tržby se posunuly vzhůru o 7 % na 9,9 mld. USD, čímž překonaly konsensus o bezmála 300 mil. USD. Výborná čísla prezentovala zejména divize investičního bankovnictví, která zaznamenala meziroční narůst o 15 %.Akcie banky na dobrá čísla reagovaly posílením o 5,73 %.

Ucházející kvartální data reportoval rovněž další gigant finančního sektoru Goldman Sachs. Spolu se solidním růstem příjmů o 8 % z obchodování na kapitálových trzích stojí dále za zmínku vynikající úvěrový byznys s meziročním nárůstem 50 %. Akcie Goldman Sachs dnes zpevnily o 3,01 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.