26. 4. 2024

Pozitivně naladěná Amerika a Visa na historických maximech


Na amerických trzích pravděpodobně nikdo ani netuší, že investory v České republice čeká prodloužený víkend. Akciové indexy se ale přesto vyvíjeli pozitivně.

Na amerických trzích pravděpodobně nikdo ani netuší, že investory v České republice čeká prodloužený víkend. Akciové indexy se ale přesto vyvíjeli pozitivně. Dow Jones přidával 0,2 %, S&P500 0,3 %, technologický Nasdaq potom posílil dokonce o 0,6 %. Philip Morris dnes snížil výhled zisku na akcii pro rok 2018 na 4,97-5,02 USD, což zdůvodnil měnovými vlivy. Akcie tabákového koncernu ale nereagovala nikterak panicky a naopak o 1,3 % zpevnila.

Na tomto místě bych rád zmínil společnost, která se příliš často v komentářích neobjevuje, protože není známá ani velkými pohyby, ani velkými překvapeními při reportech výsledků. Je to společnost Visa, provozovatel platebních karet. Ta dnes zažila den, kdy rostla o 0,5 %, bez výraznější kurzotvorné zprávy. Dnes se ale Visa dostala na své historické maximum 150,64 USD. Tato společnost je jistě většině čtenářů známá, ne všichni jsou ale seznámeni s jejím vývojem, kdy prakticky lineárně narůstá. To ukazuje také fakt, že 52týdenní minimum zaznamenala Visa na den přesně před rokem, kdy se dala koupit za 102,9 USD. Zhodnocení tedy více než 46 % p.a.

Dnes reportované HDP v USA ukazuje tempa růstu 4,2 %, což je přesně dle očekávání. Žádosti o dávky v nezaměstnanosti narostly o 12 000 na 214 000, což je více než bylo očekáváno (210 000). I přesto ale zámořské akciové trhy posilují, jak již bylo řečeno výše.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.