23. 4. 2024

Poklidný závěr týdne na amerických trzích


Dnešní obchodování v USA bylo po celý den ve znamení nízké volatility a menších objemů obchodů. Hlavní akciové indexy v podstatě celý den oscilovaly kolem čvrtečních závěrečných úrovní.

Dnešní obchodování v USA bylo po celý den ve znamení nízké volatility a menších objemů obchodů. Hlavní akciové indexy v podstatě celý den oscilovaly kolem čvrtečních závěrečných úrovní. Nakonec trhy uzavřely v mírném záporu. Žádný z hlavních sektorů nevykazoval výraznější pohyb. Nejhůře se dařilo finančnímu (Citigroup -2,2%, Bank of America -1,9%) a energetickému sektoru (Chevron -1,2%), naopak nejlépe se pak dařilo průmyslu (Boeing +2,1%) a zdravotnímu sektoru (Abbvie +0,6%, Teva +0,5%).

Za zmínku stojí, v dnes jinak poklidném obchodním dni, akcie společnosti Applied Materials. Ty reagovaly na výsledky hospodaření zveřejněné ve čtvrtek po uzavření amerického trhu. Ačkoliv výsledky nebyly vyloženě zklamáním, akcie Applied Materials uzavřely dnešní obchodování se ztrátou 8,25%. V průběhu dne se pohybovaly dokonce až v desetiprocentním záporu. Důvodem pro takový pokles je s největší pravděpodobností velmi vysoké očekávání investorů, které nebylo v tomto případě naplněno. V návoznosti na zveřejnění výsledků hospodaření reagovala americká investiční banka Goldman Sachs snížením cílové ceny na úroveň 58 USD za akcie z původních 65 USD za akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.