29. 3. 2024

Podporou Netflix i Čína. Americké akcie na neschválení dohody o brexitu nereagovaly


Dnešní obchodování zakončila Wall Street ziskem. Index Dow Jones dokázal přidat 0,65 % a zavřel bezpečně nad hranicí 24 000 bodů. Širší index S&P 500 přidal 1,07 % a technologický index Nasdaq dokázal posílit o 1,71 %.
Aktualizováno

Dnešní obchodování zakončila Wall Street ziskem. Index Dow Jones dokázal přidat 0,65 % a zavřel bezpečně nad hranicí 24 000 bodů. Širší index S&P 500 přidal 1,07 % a technologický index Nasdaq dokázal posílit o 1,71 %.

Americké akcie dnes posílily, velkou měrou se na tom podílela internetová televize Netflix, která ohlásila zvýšení poplatků předplatitelům v USA. Přispěly také zprávy o čínských opatřeních na podporu domácí ekonomiky. Akcie Netflixu stouply o 6,3 procenta poté, co firma ohlásila zvýšení cen pro americké klienty, a vytáhla nahoru akcie dalších technologických a internetových firem, jako jsou Alphabet, Amazon nebo Apple. Obavy trhu ze zpomalení růstu čínské ekonomiky, která je druhou největší na světě, zmírnily zprávy z Číny, že letos posílí rozpočtové výdaje, přikročí k výraznějšímu snižování daní a v brzké době provede další opatření na podporu domácí ekonomiky.

Během večera v UK proběhlo hlasování o brexitu, dohoda dle očekávání nebyla schválena. Hlasování o důvěře ve vládu proběhne zítra večer. Americké akcie tyto zprávy neovlivnily. JP Morgan po ne zcela přesvědčivých kvartálních číslech dokázal posílit o 0,74 %. Bohužel toto se nedá říct o bance Wells Fargo, která reportovala také slabší čísla, ale managementu se alespoň podařilo finální výsledek zachránit prostřednictvím kontroly nákladových položek. To však trhu nestačilo a tato banka zavřela se ztrátou 1,57 %.

Britské hlasování nenechalo chladnou libru, která na páru s dolarem nejdříve během dnes postupně oslabovala a krátce se dostala až pod hodnotu 1,27 GBPUSD. Následně však všechny své ztráty dokázala smazat a končí den dokonce mírně silnější v dohledu 1,29 GBPUSD. Česká koruna dnes na páru s eurem zůstala stát u hodnoty 25,54 EURCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.