19. 4. 2024

Obchodní válka: Investoři mají pro strach uděláno


Jak se zdá američtí investoři jsou na hrozby dalších americko-čínských cel již poměrně imunní a nad včerejší eskalací obchodní války dnes pouze pokrčili rameny.

Jak se zdá američtí investoři jsou na hrozby dalších americko-čínských cel již poměrně imunní a nad včerejší eskalací obchodní války dnes pouze pokrčili rameny. Hned po otevření se burzy v zámoří dostaly do zelených čísel a pozitivní sentiment vydržel až do konce obchodní seance. Jmenovitě pak nejvíce přidal technologický Nasdaq , který svým růstem 0,8 % dal zapomenout na včerejší korekci a opět se přiblížil na dosah magické hodnotě 8.000 bodů. Zbylé dva hlavní akciové indexy Dow Jones a S&P 500 zakončily téměř shodně +0,6 – 0,7 %.

Kvartální výsledky dnes v poněkud netradiční podobně reportoval vývojář firemního softwaru a přední hráč na poli cloudových služeb Oracle. V souvislosti s nedávným problémy cloudového byznysu na sebe firma sloučením divizí softwarových licencí a zákaznické podpory nevrhla dobré světlo. V reakci na podezření ze zakrývání konkrétních dat akcie před otevřením poklesly o 5 %, přestože čísla téměř naplnila tržní očekávání. V závěru se ovšem cena akcie již stabilizovala a uzavřela 0,28 % do mínusu.

Solidní růstový impuls dnes dostal teprve rodící se konopný sektor po oznámení, že firma Coca-Cola vede rozhovory se společností Aurora Cannabis o tom, že spolu budou vyrábět konopné nápoje. Cílem jednání jsou dle CNBC nápoje zaměřené na zlepšení zdraví, jako je například zmírněné zánětu či bolesti. Akcie Aurora Cannabis v souvislosti s touto zprávou posílily před otevřením trhu o 15 %, ale po lehkém vystřízlivění investorů nakonec připsaly „jen“ 9,62 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.