28. 3. 2024

Geopolitika tlačí Wall Street níže


Zámořské akcie byly dnes pod tlakem hned z několika směrů. Neutichající prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa ohledně obchodních vztahů s Čínou drží trhy v nejistotě.

Zámořské akcie byly dnes pod tlakem hned z několika směrů. Neutichající prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa ohledně obchodních vztahů s Čínou drží trhy v nejistotě. Dalším faktorem, který přidává na nervozitě je právě započaté zasedání Federal Open Market Committee, od kterého se očekává zvýšení úrokových sazeb o čtvrt procentního bodu.
Z makroekonomických dat byla zveřejněna spotřebitelská důvěra. Očekával se pokles o 1,3 bodu na 132,1, finální hodnota za měsíc září čítá 138,4.

Index Dow Jones Industrial Average se po startu lehce nad včerejší zavírací hodnotou odporoučel do záporu. Pro dnešní den se do historie DJ zapíše úroveň 26.495 bodů (-0,3 %). Širší index S&P 500 končil na 2.915 bodech (-0,1 %). Barometr tížily hlavně utility (-1,2 %) a telekomunikace (-0,9 %). Technologický Nasdaq Composite podržely těžké váhy (GOOG +1,00; AMZN +2,1 %, AAPL +0,6 %) nad hranicí 8.000 bodů (8.007 b.; +0,2 %).

Měnový pár eurodolar se směrem k závěru obchodování na akciových trzích pohyboval blízko úrovně denního pivotu (PP 1,1762). Slábnoucí dolar a geopolitická nejistota pomáhá cenám ropy v růstu. Komodita dnes zdražila o další 0,3 procenta na 72,30 USD za barel WTI (listopadového kontraktu). Spotová cena trojské unce zlata se obchodovala dolar nad hranicí 1.200 USD (+0,2 %).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.