29. 3. 2024

Deutsche Post prodává elektromobily už i do Británie. Britové jim ale moc nerozumějí


Německá společnost StreetScooter GmbH, ovládaná společností Deutsche Post, v nedávné době dokončila transakci v objemu 6,5 milionu GBP. Britská společnost Milk & More od ní koupila 200 kusů jejich elektrických dodávek.

Německá společnost StreetScooter GmbH, ovládaná společností Deutsche Post, v nedávné době dokončila transakci v objemu 6,5 milionu GBP. Britská společnost Milk & More od ní koupila 200 kusů jejich elektrických dodávek. Z mlékárenské společnosti to dělá jednoho z největších provozovatelů elektromobilů v zemi.

Deutsche Post původně vyvinula dodávky Streetscooter Work speciálně pro sebe. Na podzim roku 2016 se však rozhodla tyto dodávky nabídnout i třetím stranám. Tento nápad již nese své ovoce, což dokazuje i aktuální transakce.

StreetScooter, která vzniklad v roce 2010 v Cáchách, je dceřinou společností Deutsche Post DHL od roku 2014. Při vývoji dostal tým za úkol vymyslet dodávku za 5 000 EUR, která bude praktická pro krátké cesty s mnoha zastávkami. Úspora nákladů na palivo by měla dosahovat až 90 % oproti dieselové konkurence. Další výhodou je také jednodušší servis těchto elektrododávek, které jsou velice lehké, a také relativně levné.

V Británii zároveň běží kampaň Go Ultra Low, která má za cíl seznámit lidi s elektromobilitou. Výzkumy veřejného mínění na toto téma mohou při pohledu na výsledky připadat k pobavení. Například 25 % oslovených žije v domnění, že elektromobil je dražší na údržbu. Zhruba 47 % respondentů si myslí, že spalovací auta jsou rychlejší než elektromobily. A například 42 % z dotázaných Britů žije v domnění, že s elektromobilem se nesmí vjíždět do myčky. Tak snad zmíněná kampaň objasní, že do myčky se s elektromobilem může. I do deště.

Zdroje: goultralow.com, electrive.com Foto: www.dpdhl.com, https://www.streetscooter.eu/cs/mediacenter

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.