6. 5. 2024

Čtvrteční divoké obchodování v USA


Dnešní obchodování v USA se neslo v silně volatilním duchu. Hlavní akciové indexy byly v úvodu obchodování ve výrazném záporu, avšak v průběhu obchodního dne dokázaly své ztráty nejen umazat, ale i silně posílit.

Dnešní obchodování v USA se neslo v silně volatilním duchu. Hlavní akciové indexy byly v úvodu obchodování ve výrazném záporu, avšak v průběhu obchodního dne dokázaly své ztráty nejen umazat, ale i silně posílit. Růst byl tažen hlavně technologickým sektorem (Alphabet +1,6 %, Apple +2,5 %, Activision +3,8 %). Dařilo se i finančnímu sektoru (Bank of America +2,6 %, Citigroup +1,7 %). Důvodem mohla být dnes ohlášená solidní data z maloobchodu.

Silný růst zaznamenaly i čínské akcie obchodované v USA. Po delší době totiž asijské akcie tento týden posilovaly, což pomáhalo právě zmíněnému technologickému sektoru. Za zmínku stojí hlavně Alibaba (+3,9 %) nebo Tencent (+2,2 %).

Výsledková sezóna v USA je již sice u konce, ale nelze se s Vámi nepodělit o úspěch společnosti Cisco Systems. Ta právě v návaznosti na zveřejnění výsledků hospodaření za poslední čtvrtletí dnes posílila o úctyhodných 5,5 %. Společnost zvýšila výhled ziskovosti na další období a překonala odhady analytiků za období předešlé.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.