28. 3. 2024

Closing Bell & výhled na 6. 3. – najdou trhy sílu k dalšímu růstu?


Úterní obchodní den se obešel bez výraznějších výkyvů indexů, které končily jen s drobnými změnami a za průměrem zaostávaly i zobchodované objemy. Náladu dnes udržoval výsledek ekonomického optimismu, který překonal očekávání a podobně tomu bylo i u...

Úterní obchodní den se obešel bez výraznějších výkyvů indexů, které končily jen s drobnými změnami a za průměrem zaostávaly i zobchodované objemy.
Náladu dnes udržoval výsledek ekonomického optimismu, který překonal očekávání a podobně tomu bylo i u prodejů nových domů, tedy v oblasti, na kterou jsou v poslední době trhy citlivé. Lépe si vedl i nevýrobní index PMI. Lehce za očekáváním zaostal index PMI ve službách.
K nervozitě naopak přidalo Trumpovo vyjádření, že pokud nebude s dohodou s Čínou spokojen, odmítne ji. Zároveň však také dodal, že na dohodě se stále pracuje. Dobrá makrodata dnes podpořila dolar, který na páru s eurem zpevnil k hodnotě 1,13. Za zmínku stojí více než čtyřprocentní pokles akcií General Electric po zprávách o negativním výhledu cash flow pro letošní rok, díky přetrvávajícím potížím. Pokles GE dolehl na sektor průmyslového zboží, dařilo se naopak technologiím, vedeným růstem titulů jako Facebook, nebo Alphabet.
Zítřek bude zajímavý z pohledu makrodat, která přinesou údaj o změně zaměstnanosti, obchodní bilanci, nebo také Béžovou knihu o stavu ekonomiky.
Středeční makrodata společně s dalšími v závěru týdne by mohla investorům pomoci rozhodnout o dalším směru vývoje blízko klíčové rezistentní hranice indexu S&P500.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.