2. 5. 2024

Closing Bell & výhled na 1. 2. – výsledková sezóna pokračuje


Ve čtvrtek se indexy vyvíjely smíšeně. Dow Jones končil s drobnou změnou, Nasdaq však přidával více než procento. Optimismus dnes na trhy přinášely výsledky hospodaření společnosti Facebook, jejíž akcie rostly o více než deset procent a podpořily tak...

Ve čtvrtek se indexy vyvíjely smíšeně. Dow Jones končil s drobnou změnou, Nasdaq však přidával více než procento.
Optimismus dnes na trhy přinášely výsledky hospodaření společnosti Facebook, jejíž akcie rostly o více než deset procent a podpořily tak technologický sektor. Podobně i výsledky General Electric po zveřejnění výsledků rostly o dvanáct procent. Investoři jsou dále také pod vlivem včerejších zpráv centrální banky, která uvolnila tlak na další růst úrokových sazeb. Pozornost obchodníků se také upírá k vývoji obchodních vztahů mezi USA a Čínou, přičemž Trump se v blízké době potká se svým čínským protějškem, což by mohlo vést k uvolnění půl roku trvajícího napětí.
Data dnes přinesla slabší výsledky indexu nákupních managerů i počtů žádostí v nezaměstnanosti.
K výsledkům velkých společností se dnes po uzavření trhu přidá například Amazon a zítra před otevřením trhu reportují ropní giganti Exxon Mobil a Chevron. Zítřek přinese také řadu silných dat. Zveřejněn bude přírůstek pracovních míst mimo zemědělství, průměrný hodinový příjem, míra nezaměstnanosti, indexy PMI, prodeje vozidel a další.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.