18. 4. 2024

Americký průmysl přinesl na trhy mírné povzbuzení


Dobrá data z amerického průmyslu dnes povzbudila růst akciových indexů v zámoří. K dobrým číslům přispěla rostoucí těžba a především zpracovatelský průmysl, kde sledujeme nárůst produkce.

Dobrá data z amerického průmyslu dnes povzbudila růst akciových indexů v zámoří. K dobrým číslům přispěla rostoucí těžba a především zpracovatelský průmysl, kde sledujeme nárůst produkce. Pozitivní odezva dopomohla k dobrému výkonu nejstaršímu akciovému indexu na světě DJIA , který dnes přidává necelých 0,3 %. O něco málo slabší výnos si připisuje širší index S&P 500 + 0,15%. Za očekáváním naopak zaostal technologický Nasdaq Composite, který zavřel na rovné nule.

Pozitivní makrodata z průmyslu táhla zejména sektor materiálů, který si v průměru připisuje růst o více než 1,7 %. Premianti tohoto sektoru jsou ocelárny US Steel + 3,98 % a těžaři železné rudy Cleveland-Cliffs + 3,30 %.

Nedařilo se naopak segmentu spotřebního zboží, kde nejvíce propadly akcie společnosti vyrábějící luxusní šperky Tiffany – 5,20 %. Za zmínku stojí také pokles akcií vývojářského gigantu Activision Blizzard, který má na svědomí legendární počítačové hry na hrdiny jako Diablo nebo World of Warcraft. Akcie dnes oslabují o 2,32 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.