19. 4. 2024

Americký býk stále žije


Středeční obchodování v USA se neslo v silně pozitivním duchu. Hlavní akciové indexy rostly dnes druhým dnem v řadě a to výrazně. Technologický index Nasdaq má za sebou dokonce největší 2-denní růst od roku 2016.

Středeční obchodování v USA se neslo v silně pozitivním duchu. Hlavní akciové indexy rostly dnes druhým dnem v řadě a to výrazně. Technologický index Nasdaq má za sebou dokonce největší 2-denní růst od roku 2016. Zatím však nelze s jistotou povědět, zda je aktuální korekce na trhu za námi. Lze však tvrdit, že klíčovým titulům americké ekonomiky se, přes všechny obavy, daří plnit očekávání investorů. Za dnešním růstem nebyla pouze technická korekce silných propadů z posledních dní, ale hlavně právě velmi solidní výsledky hospodaření klíčových amerických firem. Zatím byla umazána jen část ztrát z minulých dní, ale doufejme, že racionalita se vrátí na trhy a vystřídá psychologický faktor trhu a paniku, kterou jsme mohli pozorovat v průběhu října. Zvýšené vnímání rizik, kterým mohou trhy čelit, je jistě na místě, hromadné bezmyšlenkovité výprodeje akcií však zatím nikoliv.

Nejlépe se dnes dařilo technologickému sektoru (Alphabet +3,9 %, Apple +2,6 %, Microsoft +3 %). Důvodem byly výsledky společnosti Facebook. Právě ta odstartovala při minulém zveřejnění výsledků hospodaření obavy investorů, že nic neroste věčně. Včerejší výsledky Facebooku sice nebyly zrovna fantastické, ale naznačily, že některé obavy byly přehnané - Facebook si dnes připsal 3,8 %. I tak ztratil za poslední kvartál přes 20 % ze své hodnoty.

Dařilo se i automobilovému sektoru a to díky silným výsledkům společnost General Motors. Té se, navzdory silným obavám, dařilo v Číně, kde dokonce ohlásila rekordní prodeje. Klíčový americký výrobce automobilů si tak dnes připsal úctyhodných 9,1 % a dostal se tak na úroveň 36,58 USD za akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.