28. 4. 2024

Americké trhy pokračovaly v růstu i ve středu


I středeční obchodování v USA bylo ve znamení růstů a hlavní indexy se tak dnes dostaly takřka na dvouměsíční maxima. Růstům nezabránilo ani napětí v souvislosti s možným znovuzavedením sankcí na Irán.

I středeční obchodování v USA bylo ve znamení růstů a hlavní indexy se tak dnes dostaly takřka na dvouměsíční maxima. Růstům nezabránilo ani napětí v souvislosti s možným znovuzavedením sankcí na Irán. Obavy z těchto sankcí totiž výrazně pomohly k růstu cen ropy, což pomohlo i těžařům ropy. Právě ropný sektor byl dnes jednoznačným tahounem indexů (SPX 500 Energy +2%). Velmi dobře se však dařilo i technologiím (GOOGL +2,9%, Facebook +2,1% Micron Technologies +5%) nebo finančnímu sektoru (Citigroup +1,4%, Bank of America +2,7%, JPMorgan Chase Bank +2,2%).

Výsledková sezóna za první čtvrtletí v USA se sice blíží ke konci, rád bych však připomněl ještě několik zajímavých jmen, které nás čekají. Za pár okamžiků ohlásí své výsledky hospodaření jeden z největších těžařů lithia, společnost Albemarle (ALB). Zítra po trhu se pak můžeme těšit na společnost Nvidia nebo na Dropbox, který nedávno vstoupil na burzu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.