25. 4. 2024

Americké trhy bez výraznějších zpráv mírně ztrácely, Teva si připsala 10%


Dnešní obchodování v USA se neslo v mírně negativním duchu, avšak s minimální volatilitou. Od otevření trhů postupně hlavní akciové indexy ztrácely a zakončily tak obchodování v červených číslech.

Dnešní obchodování v USA se neslo v mírně negativním duchu, avšak s minimální volatilitou. Od otevření trhů postupně hlavní akciové indexy ztrácely a zakončily tak obchodování v červených číslech. Konkrétně index S&P500 propadl o 0,4%, Dow Jones Industrial Average ztratil 0,3% a technologický Nasdaq odevzdal 0,3% proti předchozímu dni.

Nejhůře se dnes vedlo zdravotnímu a telekomunikačnímu sektoru. Naopak zábavní průmysl byl dnes pomyslným vítězem. Akci Walt Disney pokračovaly i dnes v růstu a připsaly si 2,9%. Stejně tak výrobci počítačových her dokázaly dnes zavřít v plusu (Electronic Arts +0,9%, Activision Blizzard +0,7%).

Za zmínku stojí silná růstová reakce na akciích izraelského farmaceutického koncernu Teva. Po zprávě o plánovaném snížení nákladů o 3 miliardy USD (součástí tohoto krácení nákladů je mimo jiné i propuštění 14 000 zaměstnanců) se akcie dostaly až o 20% výš. Je však třeba podotknout, že za poslední dva roky se akcie Teva propadly ze 70 USD za akcii až k hranici 10 USD za akcii. Nakonec si Teva dnes připsala 10,4% a dostala se tak na 17,33 USD za akcii. 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.