29. 3. 2024

Americké akcie zaváhaly potřetí v řadě


Kapitálové trhy dnes v Americe prohloubily ztráty, když propadly třetí den po sobě v reakci na komentář amerického vyjednavače v otázce obchodní konfliktu s Čínou.

Kapitálové trhy dnes v Americe prohloubily ztráty, když propadly třetí den po sobě v reakci na komentář amerického vyjednavače v otázce obchodní konfliktu s Čínou. Ten prohlásil, že s ohledem na komplikované vzájemné vztahy nelze dosáhnout dohody pouze příslibem zvýšené čínského importu z USA. V kongresu dále zazněl apel na Čínskou lidovou republiku v souvislosti s potřebnými strukturálními změnami, které se týkaly například zemědělství nebo manipulování s domácí měnou ze strany státu. Hlavní akciový index Dow Jones Industrial Average tak krátce po otevření zareagoval poklesem o několik desetin, který ale v průběhu obchodní seance dokázal korigovat na konečných -0,28 %. Podobný průběh se odehrál také v sektoru technologií s tím rozdílem, že index Nasdaq Composite uzavřel na zelené nule.

Z jednotlivých titulů na sebe dnes významně upozornil farmaceutický gigant Mylan. Akcie společnosti poklesly o 15,06 % v reakci na kvartální výsledky, které nenaplnily tržní očekávání. Management společnosti navíc prezentoval slabší výhled příjmů pro rok 2019.

Opačný příběh napsaly akcie americké firmy Best Buy (+14,09 %), který podniká v retailovém prodeji elektroniky. Společnost potěšila své akcionáře především zvýšením dividendy a plánovaným zpětným odkupem akcií.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.