26. 4. 2024

Americké akcie žačaly týden v červené barvě, na vině je Trump


Dnešní obchodování v USA bylo od počátku značně nervózní, když trhy otevřely v červených číslech. Důvodem byla opět politika. Tentokrát (opět) obava z další eskalace obchodní války mezi Amerikou a Čínou.

Dnešní obchodování v USA bylo od počátku značně nervózní, když trhy otevřely v červených číslech. Důvodem byla opět politika. Tentokrát (opět) obava z další eskalace obchodní války mezi Amerikou a Čínou. Tato obava byla ještě umocněna, když prezident Trump oznámil (20:59), že po uzavření trhů bude mít oznámení. Bohužel sdělení nebylo konkrétnější. S největší pravděpodobností se bude prohlášení týkat právě nových cel na Čínu. Moudřejší budeme již za pár okamžiků.

Nejhůře se tak dnes dařilo čínským akciím obchodovaným v USA (Alibaba -3,55%, Tencent -2,2%). Ovšem ušetřen nebyl v podstatě žádný sektor, mimo utilit. Ty uzavřely obchodování v mírném plusu díky výrazné otočce na ceně elektřiny (ráno -5% a v závěru obchodování +5,4%). Z hlavních indexů byl nejvíce postižen technologický Nasdaq, který klesl o 1,4% (Apple -2,66%, Amazon -3,16%, Netflix -3,9%).

Doufejme tedy, že americký prezident bude ve svém prohlášení smířlivější a zítra dojde k uklidnění situace. Pokud ne, hrozí odvetná opatření ze strany Číny a trhy by se mohly dostat do vážnějších problémů kvůli další eskalaci obchodní války.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.