28. 3. 2024

Americké akcie uzavřely při lokálních maximech, Kraft Heinz -28 %


Páteční obchodování v USA se neslo v pozitivním duchu a hlavní indexy uzavřely na týdeních maximech za nízké volatility. Hlavním důvodem růstů tento týden bylo pozitivní očekávání plánované obchodní dohody mezi Čínou a USA.

Páteční obchodování v USA se neslo v pozitivním duchu a hlavní indexy uzavřely na týdeních maximech za nízké volatility. Hlavním důvodem růstů tento týden bylo pozitivní očekávání plánované obchodní dohody mezi Čínou a USA. Investoři věří, že vypjatá situace a hrozba obchodní války se právě nadcházející dohodou výrazně sníží. Prezident Trump před malou chvílí ujistil trhy prohlášením, že věří v brzké době v dohodu. Na to reagovaly nejsilněji technologické společnosti v čele s těmi čínskými, které se obchodují na americké burze (Alibaba +3,1 %).

Mimo technologický sektor se rovněž velmi dobře dařilo sektoru telekomunikací (Verizon +1,4 %, AT&T +1 %) a zdravotnictví (Abbvie +1,6 %, Eli Lilly +1 %). Nejslabším článkem dne byly americké banky (Bank of America -0,7 %, Wells Fargo -1,1 %).

Za zmínku pak stojí dnešní extrémní reakce na včera oznámené výsledky hospodaření společnosti Kraft Heinz. Ta dnes propadla o neuvěřitelných 27,5 % a dostala se tak na svá historická minima. Rovněž zobchodovaný objem byl více než výrazný - za jediný den se zobchodovalo více než 10 % veškerých akcií této společnosti. Důvodem tak silného poklesu byl jednorázový odpis ve výši 15 miliard USD a s ním spojené vyšetřování americkou komisí pro cenné papíry.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.