25. 4. 2024

Americké akcie oslabily kvůli obavám z důsledků koronaviru


New York 20. února (ČTK) - Americké akcie dnes oslabily v čele s technologickými podniky. Za poklesem akciového trhu stály především rostoucí obavy investorů z negativních hospodářských důsledků nového typu koronaviru, který se šíří z Číny.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, dnes ztratil 0,44 procenta a obchodování zakončil na 29.219,98 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,38 procenta na 3373,23 bodu a technologický index Nasdaq se snížil o 0,67 procenta na 9750,96 bodu.

"Převládá nejistota ohledně koronaviru a ohledně toho, zda se bude dál šířit a ovlivňovat globální ekonomickou aktivitu, než se situace stabilizuje a časem začne zlepšovat," uvedl analytik Michael Sheldon ze společnosti RDM Financial Group.

Výrazný nárůst dnes nicméně zaznamenaly akcie on-line makléřské společnosti E*Trade Financial. Reagovaly tak na zprávu, že firmu za zhruba 13 miliard dolarů (přes 300 miliard Kč) koupí investiční banka Morgan Stanley.

Na devizovém trhu se americký dolar během dnešního obchodování vyšplhal až na desetiměsíční maximum vůči japonskému jenu. Euro vůči dolaru mírně oslabovalo, kolem 22:00 SEČ ztrácelo zhruba 0,2 procenta na 1,0788 USD.

Japonský jen se dostal pod tlak kvůli obavám ohledně vývoje japonské ekonomiky. Dolar dnes vůči jenu vystoupil až na 112,23 JPY. Později o část zisků přišel a prodával se za zhruba 112 JPY. Oproti středečnímu závěru si tak připisoval 0,6 procenta.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.