14. 5. 2024

Americké akcie klesaly druhým dnem v řadě


Dnešní obchodní den v USA zakončil v červených číslech. V podstatě celý den byl trh pod nulou, chvílemi i přes jedno procento. Nakonec ale přece jen něco vybojoval a hlavní indexy uzavřely přibližně půl procenta v záporu (SPX500 -0,6%, DJIA -0,3% a Na...

Dnešní obchodní den v USA zakončil v červených číslech. V podstatě celý den byl trh pod nulou, chvílemi i přes jedno procento. Nakonec ale přece jen něco vybojoval a hlavní indexy uzavřely přibližně půl procenta v záporu (SPX500 -0,6%, DJIA -0,3% a Nasdaq -0,8%).

Nejhůře se dnes dařilo technologickému sektoru, hlavně výrobcům čípů (AMD -2,4%, Intel -2,6%, Nvidia -3,1%). V rámci technologického sektoru však některé společnosti naopak velmi slušně rostly (Google +1,4%, Amazon +1,9%, Facebook +1%).

Doslova černý den pak měli dnes producenti cigaret (Philip Morris International -15,6%, Altria -6%). Důvodem byly špatné výsoledky hospodaření právě Philip Morris International - společnost se potýká se sníženým prodejem klasických cigaret, ale i novinky v podobě tzv. "IQOS" cigaret, od kterých si společnost slibovala mnohem větší úspěch. Jednalo se o největší denní propad za poslední dekádu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.