29. 3. 2024

Americké akcie dnes obchodovaly bez jasného směru, Alibaba +4%


Dnešní obchodování v USA bylo bez jasného směru. Hlavní indexy v podstatě celý den hledaly směr, který nenašly. Indexy uzavřely obchodování smíšeně (SPX 500 -0,1%, DJIA +0,5%, Nasdaq -0,2%).

Dnešní obchodování v USA bylo bez jasného směru. Hlavní indexy v podstatě celý den hledaly směr, který nenašly. Indexy uzavřely obchodování smíšeně (SPX 500 -0,1%, DJIA +0,5%, Nasdaq -0,2%). Na trhu je znát v posledních dnech určitá nervozita. Tu přičítám hlavně americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, který svými výroky na Twitteru způsobuje značné výkyvy trhů i nálady investorů. Na trhu panuje obava z toho, co řekne další den. Nejvíce se zraky investorů upínají k jeho komentářům k možné "obchodní válce", respektive k protekcionistické politice, kterou zastává a která není pro trhy ničím pozitivním.

Za povšimnutí stál dnešní vývoj na akciích společnosti Alibaba. Ta uzavřela 3,4% v plusu na zprávy o možném vstupu na čínskou burzu, což by mohlo vyvolat dodatečnou poptávku. Bude tedy zajímavé sledovat, zda Alibaba v příštích dnech překročí výrazněji psychologickou úroveň 200 USD za akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.